De berekening van de palletlast: hoe bepaal je hoeveel een pallet kan dragen?

Transport & Productie
palletlast framfab

De berekening van de palletlast is een belangrijk aspect van het werken met pallets, omdat het bepaalt hoeveel gewicht een pallet kan dragen. Dit is van groot belang voor de veiligheid van medewerkers en voor het behoud van de pallet zelf. Framfab legt jou in dit artikel uit hoe jij de palletlast berekent en wat hierbij komt kijken.

Diverse factoren

Er zijn verschillende factoren die van invloed zijn op de palletlast, waaronder het type pallet, het materiaal waarvan de pallet is gemaakt en de manier waarop de pallet beladen wordt. Houten pallets zijn over het algemeen vele malen sterker dan plastic pallets en kunnen dan ook meer gewicht dragen. Ook is het belangrijk dat een pallet op de juiste manier wordt beladen, zodat het gewicht gelijkmatig verdeeld wordt.

Palletlast calculator

Om de juiste palletlast te bepalen, kun je gebruikmaken van een palletlast calculator. Deze calculator houdt rekening met alle belangrijke factoren en geeft aan hoeveel gewicht een bepaald type pallet kan dragen. Je kunt ook de palletlast bepalen door gebruik te maken van de Europese norm EN 13698-1, die specifieke richtlijnen geeft voor het bepalen van de palletlast.

Het is belangrijk om altijd de palletlast te bepalen voordat je een pallet gaat gebruiken, zodat je zeker weet dat je niet te veel gewicht op de pallet plaatst. Dit kan leiden tot gevaarlijke situaties en beschadiging van de pallet.

Palletlast

In sommige gevallen kan het lastig zijn om de exacte palletlast te bepalen, bijvoorbeeld als je werkt met verschillende soorten goederen die op een pallet geplaatst worden. In dat geval is het belangrijk om een aantal aanvullende maatregelen te nemen om de palletlast te bepalen. Zo kun je bijvoorbeeld gebruikmaken van een weegschaal om het gewicht van de goederen op de pallet te bepalen, of gebruikmaken van een 3D-scanner om de belasting van de pallet te bepalen. Door deze extra maatregelen te nemen, kun je zeker zijn dat je niet te veel gewicht op de pallet plaatst en kun je de veiligheid en efficiëntie op de werkvloer verhogen.

Dongen Pallets

Dongen Pallets is een bedrijf dat zich bezighoudt met de productie van pallets. Zij hebben een grote productiecapaciteit en kunnen daarom snel en efficiënt pallets produceren voor diverse klanten in de logistiek sector. Zij staan bekend om de hoge kwaliteit van de pallets en hebben daardoor een goede reputatie opgebouwd in de branche. Ook zij houden zich iedere dag bezig met de palletlast. Dongen pallets beschikt daarnaast over een breed en divers dienstenpakket. Zij verkopen allerlei diverse soorten pallets en hebben dan ook een ruim assortiment. Zij verkopen onder andere: