Drie oer-Hollandse uitjes

Entertainment
rondvaart amsterdam framfab

Waarom naar het buitenland op vakantie als er in Nederland ook tal van superleuke vakantieadresjes en daguitjes zijn. De keuze is groot, van gave attractieparken tot klimparken en speeltuinen. In Nederland zijn voldoende leuke daguitjes te vinden. Maar wat dacht je van een echt Oer-Hollands uitje, leuk voor jong en oud. Hieronder misschien wel de drie bekendste Hollandse uitjes.

De Zaanse Schans

Op zo’n 15 autominuten vanaf Amsterdam ligt een bijzonder dorpje: ‘de Zaanse Schans’. Een oer-Hollands dorp waar je terug in de tijd gaat. Je vindt hier oude molens, houten huisjes en oude boerderijen, die hier zijn samengebracht om te laten zien, hoe deze streek er in de 18e en 19e eeuw uitzag. Dit dorpje is zeer populair bij buitenlandse toeristen, maar ook voor Nederlanders is dit een leuk uitje.

Rondvaart door Amsterdam

Bezoek je Amsterdam dan mag een rondvaart door de grachten niet ontbreken. Niet voor niets zijn de Amsterdamse grachten de toeristische trekpleister van Amsterdam en staan ze zelfs op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Niet alleen zie je tijdens een rondvaart, Amsterdam van een hele andere kant, je komt tijdens een rondvaart Amsterdam ook veel te weten over de geschiedenis en de drie belangrijkste grachten van Amsterdam.

Dagje Volendam

Volendam is het bekendste dorp van Nederland; een dagje Volendam is dus een prima idee. Bovendien ligt Volendam vlak bij Amsterdam, dus een combinatie van een dagje Volendam en een dagje Amsterdam is goed mogelijk. Volendam is, met name bekent om de vele goede zangers en de beroemde 'Dijk', met aan de ene kant het IJsselmeer en aan de andere kant winkeltjes en viskraampjes.

Overnachten

Zou je na een dagje Amsterdam willen blijven slapen in of rondom Amsterdam? Dan zijn er diverse mogelijkheden. Zo kun je kiezen voor een hotel of een vakantiehuisje. Maar wat dacht je van een bed en breakfast in Amsterdam? Niet alleen veel persoonlijker ook veel goedkoper.